Pere Llobera – La mirada podrida

Anterior

Pere Llobera
La mirada podrida
30.06 – 14.10.2016

Tot comença al metro, com la majoria de les meves coses. Un anunci d’American Appareil (o com s’escrigui) mostra a una model amb els peus sucats en un toll?, un llac?, tant hi fa! És de nit i la foto està feta amb flaix; la noia, que és força guapa, fa cara d’incomoditat i a les natges se li veu la vermellor de qui ha caigut o ha rebut un cop de palmell. Està de perfil i mira de reüll, com dient: traieu-me d’aquí.

Sorprenentment, aquesta foto ha esdevingut la tria del publicista. Una foto on el banyador blau fosc i d’una peça de la noia no té cap protagonisme i gairebé ni es veu, amb la model ajupida enmig de la foscor que l’envolta; tan sols se la veu a ella, més ben dit, la seva pell, fotuda de fred.

Aquest cartell, a més, està situat en un racó estrany dels passadissos del metro. Sembla com si l’anunci s’hagués declarat en rebel·lia respecte al producte. I llavors és quan jo penso: vull fer cartells que no anunciïn res. Res útil. Fer servir els mitjans de reproducció mecànica per a imatges i sentències purament artístiques i no publicitàries.

Poques vegades la publicitat esdevé realment artística i no poques vegades l’art esdevé insultantment publicitari; o sia que emmerdar-se a fer aquest exercici tan sols pot, imprudentment, ajudar a fer més gran la confusió entre art i publicitat. No m’importa. No m’importa res. No m’importa el resultat, ni tan sols si agrada o no. Això és una porteta que acabo d’obrir. No sé si aniré més lluny o la tancaré aquí… són proves i com a tals campen lliurement fora de tot judici, tret del meu.

Aquí convindria, doncs, explicar la meva impudícia; per què he tret aquesta experimentació fora de l’estudi? Però tampoc cal allargar-se tant…

Diguem, per acabar, que tot pòster demana ser penjat. Potser l’esther és en aquesta ocasió el meu project room; i no és la primera vegada que això passa. Recordes Exprimir la naranja? Jo també.

Obres

la mirada podrida

la mirada podrida

La Bonhomia dels pallassos
Pere Llobera - La mirada podrida

La Bonhomia dels pallassos
Pere Llobera - La mirada podrida