L’objectiu del taller d’escultura serà formar un “objecte dedicat”, plasmar en tres dimensions una relació, un sentiment o un record que vulguem homenatjar i preservar en la memòria.

És important que cada participant porti un objecte (o més d’un i preferiblement de petit format) que tingui una significació especial: que l’hagi acompanyat al llarg del temps, que hagi sobreviscut a diverses endreçades i del qual li dolgui desfer-se’n o tot al contrari, un objecte que necessiti treure’s de sobre… En definitiva, objectes amb els que hi hagi vincles emocionals, siguin d’amor o d’odi.
Pot ser un llibre, una imatge, una tassa, un anell, una medalla, un vestit, unes tisores, una clau…

A partir d’aquest objecte es buscarà la manera de construir una metàfora de la relació que hi tenim però sense ser massa explícits, creant un nou objecte que parlarà del present, del passat o del futur.
L’objecte es podrà vestir, embolicar, transformar, manipular, transvestir, dibuixar… És important, per tant, que porteu també altres materials que tingueu per casa, com ara llanes, fils, cintes, claus, agulles, papers, roba… materials d’aquells que “es tenen guardats per si de cas algun dia es necessiten”.

Mona Hatum