Aquest taller consisteix a obtenir fotogrames utilitzant la tècnica de la cianotípia. Utilitzarem objectes portats pels participants al taller que signifiquin alguna cosa per a ells. Poden ser petits objectes que ens recordin una persona, un moment a la vida…
El fotograma és una imatge fotogràfica que s’obté col·locant un objecte qualsevol damunt la superfície fotosensible i exposant-ho a la llum. Les primeres fotografies de la història van ser fotogrames, ja que no cal càmera fotogràfica.
La cianotípia és una tècnica fotogràfica inventada per Sir John Herschel el 1842 i que es basa en la sensibilitat de les sals de ferro a la llum. El procés és molt senzill, ja que el revelat es fa amb aigua i la imatge resultant, de color blau cian, és molt estable.
El 1843, Anna Atkins, la primera dona fotògrafa de la història i que era botànica, va publicar un àlbum de plantes i algues de les Illes Britàniques fet amb cianotípies.
Amb aquest taller tornarem als orígens de la fotografia recuperant tècniques antigues, el fotograma i la cianotipia, i convertirem els objectes significants en rastres de les nostres vivències.